سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
EN/ES
فارسی
 
اطلاعیه های اتاق ایران و اسپانیا

اینترنت یک فرصت است، اگر دقت نکنیم تهدید می شود
گزارش بانکی دات آی آر به نقل از فارس، یک هفته پس از دستگیری باند بین‌المللی کلاهبرداری اینترنتی ، جزئیات جدیدی از شیوه‌های مورد استفاده کلاهبرداران فاش شد.



این گزارش نفوذ به مکالمات و تماس‌های تلفنی اشخاص و شرکت‌ها و نفوذ به سیستم‌های بانکی رااز نوین‌ترین روش‌های دزدی اینترنتی خواند و افزود: اعضای باند بین‌المللی کلاهبرداری اینترنی که اندکی پیش دستگیر شدند؛ از نرم افزاری موسوم زائوس استفاده می‌کردند که با استفاده از آن و با کمک ایمیل می‌توانستند به محتوای حساب‌های بانکی دسترسی پیدا کنند.


 
این گزارش حاکی است که با ارسال یک فایل پیوست از طریق ایمیل و نصب نرم افزار مذکور برای رایانه، دسترسی به کلمه عبور و شماره رمز حساب بانکی امکان پذیر شده و به تبع آن دخل و تصرف در اموال حساب مذکور نیز امکان پذیر می‌شود.
این گزارش حاکی که کلاهبرداران به محض دسترسی به محتوای حساب بانکی در امکان برقراری تماس بین بانک و صاحبان حساب‌های بانکی اختلال ایجاد کرده تا وقت کافی برای دستبرد زدن به پول‌ها داشته باشند.


به شرکت ها توصیه می شود به هیچ وجه ایمیل هایی که از افراد ناشناس دریافت میکنند را باز نکرده و حتماً آن حذف نمایند.
در ادامه به 7 روش مرسوم كلاهبرداری اینترنتی در ایران می پردازیم
به گزارش جام جم اگر كاربران به طور مرتب اطلاعات خود را ازمنابع  تائید شده را به روز كنند، می‌توانند مجرمان دنیای مجازی را در اجرای نقشه‌هایخود ناكام بگذارند. در این گزارش، هفت روشی را كه در كشورمان كلاهبرداران اینترنتیاز آن بهره می‌برند تا سر كاربران اینترنت كلاه بگذارند، با هم مرور می‌كنیم.
 

1- حقه نیجریه‌ای
این شگرد كه باعث شد افراد ساده‌لوح زیادی قربانی حرص و طمعخود شوند به این علت حقه نیجریه‌ای لقب گرفته است كه در آن فرد تبهكار از طریق پست الكترونیكی ایمیل‌های فراوانی برای طعمه خود ارسال كرده و ادعا می‌كند شاهزاده بخت‌برگشته‌ای در نیجریه است كه از بد ماجرا از سمت خود خلع شده و از آنجا كه بدخواهان و دشمنان زیادی دارد می‌خواهد به صورت پنهانی مبلغ زیادی پول از كشور خارج كند، این شاهزاده تقلبی در ایمیل‌هایی كه برای طعمه خود می‌فرستد وعده‌های وسوسه‌كننده و سرخرمن زیادی به قربانی خود می‌دهد. در این روش فرد كلاهبردار بعد از این‌كه طعمه خود راوسوسه كرد از او می‌خواهد از طریق تلفن یا فكس با او تماس بگیرد تا اعتمادش بیشتر جلب شود. بعد از این‌كه كلاهبردار مطمئن شد طعمه به دام افتاده، از قربانی خود می‌خواهد برای انجام مقدمات كار مبلغی به او بدهد تا كارهای اولیه انجام شود، قربانی‌ها دراین روش از 500 تا هزاران دلار خود را از دست می‌دهند.
2- برنده خیالی یا بازنده واقعی
در این روش كلاهبردار به وسیله ارسال ایمیل یا تماس در شبكه‌هایاجتماعی به طعمه‌هایش وعده برنده شدن در قرعه‌كشی را می‌دهد، به این ترتیب او از قربانیان خود می‌خواهد مبلغی پول به حسابش بریزند تا او جایزه را برایشان پست كند،اما گرفتن پول همان و كلاهبرداری هم همان.
در یكی از پرونده‌های كلاهبرداری اینترنتی با وعده برنده‌ شدن،تبهكاری با فرستادن ایمیل برای قربانی‌های خود به آنها وعده می‌داد در قرعه‌كشی گرین‌كارت آمریكا برنده شده‌اند و كافی است برای گرفتن مدارك و انجام كارهای اولیه مبلغی را به عنوان هزینه پست و مالیات پرداخت كنند تا گرین كارت به دستشان برسد.
در این شگرد قربانی از همه جا بی‌خبر هم پول را به حسابكلاهبردار واریز می‌كرد تا پولش را از دست داده و كلاه گشادی به سر بگذارد.
3- كلاهبرداری‌ با داماد آنلاین
در این روش از كلاهبرداری اینترنتی كه مجرمان، طعمه‌های خود رادر شبكه‌های اجتماعی و چت‌روم‌ها شكار می‌كنند با دادن وعده‌هایی مانند ازدواج،اطلاعات شخصی كاربران را به دست آورده و با تهدید به انتشار آنها از طعمه‌های خود اخاذی می‌كنند. مدتی قبل با شكایت دختر جوانی در زنجان كلاهبردار جوانی به دام افتاد كه از دختران زیادی با این روش اخاذی كرده بود.
یكی از شاكیان این پرونده درباره شگرد مرد كلاهبردار به ماموران پلیس گفت: بعد از این‌كه با مرد جوانی به نام احمد در اینترنت دوست شدم،او ادعا كرد قصد دارد با من ازدواج كند. به همین علت در دنیای مجازی بیشتر با همدر ارتباط بودیم. مدتی به این شكل گذشت و یك روز احمد گفت كامپیوتر مرا هك كرده واگر به حسابش پول واریز نكنم، او عكس‌های شخصی مرا در اینترنت منتشر خواهد كرد.
به این ترتیب، ماموران با شكایت دختر جوان و اطلاعاتی كه او در اختیارشان گذاشته بود، احمد را در تهران دستگیر كردند.
4- كلاهی برای جویندگان كار
با توجه به آمار زیاد بیكاران در جامعه، گروهی از كلاهبرداران دنیای مجازی برای دست یافتن به اطلاعات طعمه‌های خود از این شگرد استفاده می‌كنند؛آنها در پوشش بنگاه كاریابی ایمیلی برای قربانی خود ارسال كرده و به او می‌گویندشغل ایده‌آلی را برایش پیدا كرده‌اند.
كلاهبرداران كه نیتی جز به دست آوردن اطلاعات سوژه خود ندارند،به همراه ایمیل، فایلی را برای فرد مورد نظر ارسال كرده و از او می‌خواهند فرم راپر كند. به این ترتیب قربانی بدون این‌كه بویی ببرد، اطلاعاتی مانند شماره حساب،شماره بیمه و مشخصات خود را در اختیار سارقان اینترنتی قرار می‌دهد.
5- فروش كالای تقبلی
با همه‌گیر شدن استفاده از اینترنت، كار خرید و فروش اینترنتی هم رونق گرفته است. امروز سایت‌های زیادی را در دنیای مجازی می‌توان دید كه انواع و اقسام محصولات موجود در بازار را می‌فروشند؛ از كالاهای لوكس گرفته تا خدماتی مانند تورهای مسافرتی.
در بین این فروشندگان می‌توان كلاهبرداران دنیای مجازی را هم دید، گروهی از این تبهكاران با فروش اجناس تقلبی به جای اجناس اصل سر مشتری های خود كلاه می‌گذارند، برای همین توصیه می‌كنیم از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر وخوشنام خرید كرده و قبل از هر چیز با شماره تلفن ثابتی كه به دفتر فروش سایت اینترنتی مربوط می‌شود تماس بگیرید تا حداقل مطمئن شوید می‌توانید نام و آدرسی از فروشنده در اختیار داشته باشید.
6- كلاهبرداری به بهانه فروش وسایل دست دوم
مدتی پیش مرد جوانی در اصفهان دستگیر شد كه به بهانه فروش لوازم دست دوم در دنیای مجازی سر صد‌ها نفر كلاه گذاشته بود.
مرد كلاهبردار به این شكل عمل می‌كرد؛ او پس از طراحی سایت خوش آب و رنگی برای خود، از تعداد زیادی وسیله دست دوم عكاسی كرده و تصاویر را روی سایت خود قرار داده بود.
در حالی كه همه اجناس به نظر تمیز و سالم می‌آمدند مرد جوانبرای آنها قیمت‌های پایینی را در نظر گرفته بود تا از این راه مشتریان را وسوسه كند.
مرد جوان از خریداران خود می‌خواست برای انجام معامله بهای اجناس را برایش كارت به كارت كنند تا او از طریق پست كالای مورد نظر مشتری‌هایش رابرایشان ارسال كند.
جالب اینجا بود كه او هزینه پست كردن وسایل را هم از مشتریان خود می‌گرفت، اما بعد از واریز شدن پول به حسابش دیگر شخصی را به عنوان خریدار نمی‌شناخت.
7- كلاهبرداری با ایمیل جعلی
این گروه از كلاهبرداران دنیای مجازی سراغ تاجرهایی می‌روند كه در دنیای مجازی فعال هستند. آنها بعد از شناسایی طعمه‌های خود برای آنها ایمیل‌هایی ارسال كرده و از این طریق از قربانیان می‌خواهند به حساب آنها پول واریز كنند.
كلاهبردارهای دنیای مجازی به این شكل عمل می‌كنند؛ آنها وقتی به اطلاعات بازگانان دست پیدا كردند، ایمیلی مشابه ایمیل طرف قرارداد بازرگانان می‌سازندو با ارسال نامه از طریق ایمیل جعلی به قربانیان خود می‌گویند شماره حساب شركت تغییر كرده و بهتر است برای ادامه داد و ستد آنها مبلغ باقیمانده از قرارداد را به شماره حساب جدیدی كه برایشان ارسال كرده‌اند، واریز كنند تا هر چه سریع‌ تر اجناس خود را دریافت كنند اما راز كلاهبرداری این سارقان اینترنتی زمانی برملا می‌شود كه تاجر بخت‌برگشته هر چه انتظار می‌كشد، جنسی به دست او نمی‌رسد.



تاریخ خبر: 13920523
حضور شرکت های اسپانیایی در نمایشگاه MEDLAB و ARAB HEALTH دبی 2024
پنجمین نشست مشاوره به کسب و کار 8 اسفند ماه
هیئت اسپانیایی مبلمان، مواد آرایشی و بهداشتی و لباس کودک
کتاب نمایشگاه‌های اسپانیا در سال 2024
حضور شرکت اسپانیایی در زمینه انواع ملات و چسب ساختمانی در تهران- بهمن ماه 1402
آرشیو
 
 



Contact us
Tel / Fax: +9821-88381350
Email : info@isbc.ir     iranandspain@gmail.com
 پس از ارسال ایمیل حتما با دبیرخانه اتاق مشترک
 تماس بگیرید و از رسیدن پیام خود مطمئن شوید




تذكر مهم اتاق بازرگانی ایران واسپانیا به فعالان اقتصادي
 اين اتاق در خصوص سوء استفاده از نام اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا درخصوص اعزام هيأت‌هاي بازرگاني و برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی به عموم فعالان اقتصادي در اين باره هشدار داد كه شرح كامل آن در ادامه مي‌آيد: بارها ديده شده است كه اشخاص حقيقي يا حقوقي با عنوان اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا، اقداماتي مي‌كنند كه لزوماً مورد تأييد اتاق نيست. برهمين اساس شايسته است در مورد اصالت و صحت، فراخوان‌هاي مختلفي كه به منظور اعزام هيأت‌هاي بازرگاني بخش‌ خصوصي به خارج از كشور، ميزباني هيأت‌هاي تجاري در ايران، صدور ويزا و خدمات مسافرتي، برگزاري همايش‌هاي مختلف و مانند آن، تحت نام اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا يا به‌عناوين ديگر و يا با ادعاي همكاري اتاق منتشر مي‌شود، از دبیرخانه اتاق، استعلام شود.البته سوء استفاده از عنوان اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا نيز قابل پي‌گيري حقوقي است.
EN/ES - فارسی - عضویت - ورود اعضاء
نظر خواهی و پیشنهادات - عضویت در سایت - تماس با ما

کليه حقوق اين سايت متعلق به اتاق بازرگانی ایران و اسپانیا می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی